Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατερίνα Γεωργακούλα - Μαία, Φυσικός Τοκετός - Ιδρυτής Της Irois

Κατερίνα Γεωργακούλα - Μαία, Φυσικός Τοκετός - Ιδρυτής Της Irois

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα στο τμήμα Μαιευτικής Αθηνών όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου.

Εργάστηκα ως μαία στα στο Κing’s College Hospital of London, στα πλαίσια της πρακτικής μου, αποκτώντας εμπειρία τόσο σε νοσοκομειακούς τοκετούς, όσο και σε τοκετούς στο νερό και στο σπίτι. Ένα μεγάλο μέρος της απασχόλησής μου ήταν στο birth centre του νοσοκομείου (κέντρο φυσικού τοκετού).

Στη συνέχεια επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας όπως και συνεχίζω να εργάζομαι. Aκόμα, πρόσφατα εργάστηκα ως μαία στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην αποστολή της Γενέυης στην Αθήνα.

Ασχολούμαι με την προετοιμασία των νέων ζευγαριών διοργανώνοντας ομάδες γονεϊκότητας. Επίσης, πραγματοποιώ φυσικούς τοκετούς (στο σπίτι και στο νερό), φυσιολογικούς τοκετούς και vbac σε όλα τα μαιευτήρια της Αθήνας. Οι κατ´ οίκον επισκέψεις σε λεχώνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου βοηθώντας τις μαμάδες με το θηλασμό, τη φροντίδα του νεογνού και συζητώντας καθημερινά θέματα που τις απασχολούν.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας παρακολουθώ σειρά διαλέξεων και ημερίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εξελίσσοντας καθημερινά τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου. Αυτή τη στιγμή, συμμετέχω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, με θέμα τον προγεννητικό έλεγχο και τον τοκετό.

Ταυτόχρονα είναι διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ CIM (Certified Infant Massage Instructor) και πραγματοποιώ κύκλους σεμιναρίων απευθυνόμενη σε ζευγάρια που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του βρεφικού μασάζ με τα μωρά τους.

Συνηθίζω να λέω ότι η αγάπη, η υποστήριξη και η σωστά τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση θα κάνει κάθε γυναίκα δυνατή να φέρει το παιδί της στον κόσμο όπως εκείνη επιθυμεί.