Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιβλίο Δεκεμβρίου - ADELE S'EN MELE
Μην σας τρομάζει το εξώφυλλο, δεν είναι ένα γαλλικό βιβλίο! Είναι ένα βιβλίο δίχως λέξεις, και με αφορμή αυτό, που προέρχεται από το μακρινό 1987 (!!!!), ήθελα να σας γράψω δύο πράγματα..
Βιβλίο Νοεμβρίου - Η Σαραμπέλα και το Καπέλο της σκέψης

Ο Νοέμβριος είναι αναμφίβολα ο μήνας της σκέψης, σκέφτομαι. Το μυαλό κατακλύζεται από το πρίν και το μετά, χιλιάδες πράγματα να γίνουν και οι σκέψεις καταρράκτης. Αυτό για τους ενήλικές. Τα παιδιά όμως; Τα παιδιά ονειροπολούν και φαντάζονται όπως η ηρωίδα αυτού του βιβλίου, η Σαραμπέλα…καθισμένα στα θρανία των σχολείων.

Βιβλίο Οκτωβρίου - Montessori
Ο μήνας Οκτώβριος, ήταν αφιερωμένος στη Maria Montessori, και στο ανεκτίμητης αξίας έργο της. Το βιβλίο που σας παρουσιάζω, είναι ένα ιταλικό βιβλίο, αλλα είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να βρείτε και στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Το βιβλιο αυτό, παρουσιάζει δίαφορες δραστηριότητες για κάθε εποχή του έτους και απεθύνεται σε παιδιά από 3 ετών περίπου.
Βιβλίο Σεπτεμβρίου - Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο
Ο Έλμερ είναι αναμφισβήτητα ο πιο αγαπημένος ελέφαντας των μικρών παιδιών! Είναι διαφορετικός  και παρδαλός και ευτυχισμένος με τις αποχρώσεις του.
Βιβλίο Αυγούστου - Ο Γύρος του Κόσμου σε Παραμύθια
Ονόματα άγνωστα όπως ο Πετρούσκα, η Λιλολά, ο Μινακόκο, θα καταπλήξουν τα παιδιά σας. Οι ιστορίες είναι σύντομες, αναγράφεται πάντα στην αρχή η χώρα προέλευσης, τα κεντρικά πρόσωπα αλλά και οι αξίες που μεταφέρουν.
Βιβλίο Ιουλίου- "Ο μικρός φιλόσοφος, Είναι άδικο!"
Τα μικρά παιδιά ήδη από την ηλικία των 3-5 ετών αρχίζουν να αναπτύσσουν και να κατανοούν την ιδέα της δικαιοσύνης και το αίσθημα της αδικίας. Παρόλα αυτά δυσκολεύονται καμιά φορά να κατανοήσουν τι είναι δίκαιο, και πώς αυτό που είναι δίκαιο για τους ενήλικες, δεν είναι για τα παιδιά. Το βιβλίο λοιπόν, με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο προσεγγίζει το αυτό το θεμελιώδες θέμα για τη ζωή ενός παιδιού.
Subscribe to Βιβλίο του μήνα
Positive SSL