Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τμήματα Κινησιολογικής Ανάπτυξης για Βρέφη

Τμήματα Κινησιολογικής Ανάπτυξης για Βρέφη

Τμήματα Κινησιολογικής Ανάπτυξης Βρεφών στο IROIS

Κάθε 1η & 3η Δευτέρα του μήνα στις 10:30 το πρωινό τμήμα & στις 17:30 το απογευματινό τμήμα, διάρκειας 1,5 ώρας.

Παιχνίδι – Κίνηση – Εξέλιξη – Χαρά – Κατανόηση – Επικοινωνία – Άγγιγμα – Τοποθέτηση – Στάδια Ανάπτυξης

Έχοντας ως βάση τα εργαλεία της μεθόδου IDME (Infant Developmental Movement Education – BMC ®), την αγάπη και σύνδεση της Αγγελικής με τα βρέφη, δημιουργήσαμε στο IROIS τα τμήματα κινησιολογικής ανάπτυξης βρεφών.  Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τα μωρά μας μέσα από την κίνηση τους και να υποστηρίξουμε την ισχυρή διαδικασία του δεσμού (bonding) μεταξύ μωρού και μητέρας / όσων το αγαπούν και το φροντίζουν.

Στα μαθήματα μας παρέχουμε εκπαίδευση ξεχωριστά για κάθε μήνα ανάπτυξης επάνω στο άγγιγμα, τον χειρισμό  και την κίνηση. Οι γονείς έρχονται στον χώρο μας δυο φορές τον μήνα και κατανοώντας τα όσα υπέροχα το μωρό τους ήδη κάνει, μαθαίνουν με πρακτικό τρόπο να ενισχύουν την σωματική, πνευματική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού τους, ώστε να εδραιωθούν οι βάσεις για υγιή σχέση του παιδιού με τον εαυτό του και τον κόσμο.

Τα μαθήματα μας είναι ανοιχτά και για βρέφη που μπορεί να έχουν προγεννητικές, περιγεννητικές και μεταγεννητικές βλάβες όπως: συγγενείς ανωμαλίες του ΚΝΣ, ενδομήτρια αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, προωρότητα, τραύματα τοκετού, εγκεφαλική κάκωση κλπ.

Όταν το βρέφος  νιώθει υποστήριξη και κατανόηση, μεγαλώνει έχοντας αυτοπεποίθηση, προσαρμοστικότητα και επιλογές. 

Μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση του ενός μωρού με το άλλο αναγνωρίζουμε τα αντανακλαστικά, τα κινητικά μοτίβα και τα σημεία “κλειδί” του κάθε μήνα ανάπτυξης. Έτσι, αν ένα μωράκι δυσκολεύεται στο μπουσούλημα, μέσα από το παιχνίδι και χωρίς άμεσο χειρισμό με τα χέρια μας, στέλνουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα ως πληροφορία στον εγκέφαλο του παιδιού ώστε μόνο του να νοιώσει τον εαυτό του και να εξελίξει την κίνηση του. Με αυτό τον τρόπο, το μωρό κατακτά το αυτόνομο περπάτημα κοντά στους 12 μήνες, έχοντας πλέον ενσωματώσει όλα τα δώρα που προσφέρει η φύση και το περιβάλλον του.

Στα μαθήματα μας δίνεται έμφαση στην άνεση, την περιέργεια και την κίνηση. Να φοράτε άνετα ρούχα και να είστε έτοιμοι να ρολάρετε και να μπουσουλίσετε με το μωρό σας! Εάν χρειαστεί να αλλάξετε ή να θηλάσετε το μωρό σας, ο χώρος μας είναι κατάλληλος. 


The classes are also available in English/ Italian language. Contact us for more information.

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα δυνατό ξεκίνημα στη ζωή! Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:

Συντονίζει
Η Αγγελική Λαλαγιάννη είναι Εκπαιδεύτρια Κίνησης κατά την Αναπτυξιακή Ηλικία - IDME (Infant Developmental Movement Educator), πιστοποιημένη από τη σχολή του Body Mind Centering της Ιταλίας.
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κάθε 1η & 3η Δευτέρα του μήνα - Πρωινό (10:30 – 12:00) & Απογευματινό(17:30 - 19:00) τμήμα
'Ωρα
17:30 - 19:00
Κόστος Συμμετοχής
50€ / 2 φορές τον μήνα
Χώρος Διεξαγωγής

IROIS, Αλεξιουπόλεως 1 & Λ. Βουλιαγμένης Αργυρούπολη, Αθήνα 16452

Δηλώσεις συμμετοχής

211 4013 649 I 697 0678 817 I info@irois.gr

Positive SSL