Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βασικά υπερηχρογραφήματα στην εγκυμοσύνη

Η μαία Κατερίνα Μπέκιου μας εξηγεί ποια είναι τα βασικά υπερηχογραφήματα στην εγκυμοσύνη.

1ο Υπερηχογράφημα

Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται συνήθως την 5η ή την 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης αμέσως μετά το τέστ εγκυμοσύνης που έχετε πραγματοποιήσει στο σπίτι. Γίνεται συνήθως διακολπικά και σε αυτό επιβεβαιώνουμε την εγκυμοσύνη, προσδιορίζουμε την ηλικία της κύησης και την πιθανή ημερομηνία του τοκετού, το οποίο γίνεται βάσει του μεγέθους του μωρού σας, το οποίο σε αυτό το στάδιο της κύησης είναι περίπου 7-10 χιλιοστά.

2ο Υπερηχογράφημα

Το επόμενο υπερηχογράφημα είναι αυτό της αυχενικής διαφάνειας. Σε αυτό το υπερηχογράφημα μετράμε το πάχος του αυχένα του μωρού. πραγματοποιείται την 11η έως την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Με αυτή την εξέταση βλέπουμε αν το έμβρυο έχει κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες παραμέτρους όπως η ηλικία της μητέρας και το οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο η εξέταση δεν δίνει διάγνωση παρά μόνο ένα έναυσμα για περαιτέρω έλεγχο.

3ο Υπερηχογράφημα

Είναι η Β' επιπέδου και πραγματοποιείται την 20η με 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όπου το μωράκι σας είναι πλέον ολοκληρωμένο. Σε αυτή την εξέταση πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος της ανατομίας και της φυσιολογικής ανάπτυξης του μωρού, από το κεφάλι του μέχρι τα δάχτυλα του ποδιού.

4ο Υπερηχογράφημα

Στη συνέχεια πραγματοποιείται το Doppler. Πραγματοποιείται συνήθως την 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Σε αυτό μετράμε την καλή κυκλοφορία των αγγείων που υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη, όπως για παράδειγμα τα αγγεία του ομφάλιου λώρου. Μπορεί να επαναληφθεί την 36η εβδομάδα της κύησης, αλλά σίγουρα πρέπει να πραγματοποιηθεί πάλι όταν η εγκυμοσύνη ξεπεράσει τις 40 εβδομάδες σε συνδυασμό με το βιοφυσικό προφίλ.

 


Subscribe @Irois Tv: https://www.youtube.com/c/IROISTV?sub...

Παρουσίαση: Κατερίνα Μπέκιου - https://www.facebook.com/profile.php?...

Production: Φωτοπαρουσίαση Official website: http://www.irois.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/iroisgr/

Instagram: https://www.instagram.com/irois_gr/

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται από το IROIS TV είναι γενικής φύσεως και έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Καμία πληροφορία δε θα πρέπει να θεωρείται ότι αποτελεί ιατρική συμβουλή ή/και σύσταση για ιατρική ή φαρμακευτική αγωγή.

Το περιεχόμενο του κάθε video δεν αποτελεί διάγνωση, θεραπεία, ή σύσταση για ανάληψη οποιωνδήποτε ενεργειών σχετικά με την υγεία σας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα και συμβουλευτική που παρέχονται από επαγγελματίες λειτουργούς υγείας και ιατρούς. Σας προτρέπουμε να απευθύνεστε στον επαγγελματία υγείας που έχετε επιλέξει για οποιεσδήποτε απορίες σας σχετικά με το περιεχόμενο των video του IROIS TV και σε καμία περίπτωση να μην επιχειρήσετε να υλοποιήσετε τις μεθόδους και πληροφορίες που περιέχονται στα video χωρίς ιατρική καθοδήγηση.

Το IROIS TV δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι τρίτων για οποιεσδήποτε τυχόν συνέπειες από την υλοποίηση και εφαρμογή των μεθόδων και πληροφοριών που περιέχονται στα σχετικά video.

Positive SSL