Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
παραμύθια

Βιβλίο Αυγούστου - Ο Γύρος του Κόσμου σε Παραμύθια

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ « Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Εύχομαι ολόψυχα όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να βρίσκεστε κάπου όπου η ομορφιά να κυριαρχεί ολόγυρα σας: της φύσης, των τοπίων, των ανθρώπων που είναι μαζί σας και γύρω σας.

Εύχομαι επίσης, να ταξιδεύτε, γιατί το ελληνικό καλοκαίρι με παιδιά θέλει ταξίδια. Επηρεασμένη λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, σας προτείνω ένα βιβλίο που ταξιδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου, μέσα από υπέροχα παραμύθια.

Ονόματα άγνωστα όπως ο Πετρούσκα, η Λιλολά, ο Μινακόκο, θα καταπλήξουν τα παιδιά σας. Οι ιστορίες είναι σύντομες, αναγράφεται πάντα στην αρχή η χώρα προέλευσης, τα κεντρικά πρόσωπα αλλά και οι αξίες που μεταφέρουν.

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ζούγκλες της λατινικής Αμερικής, σε ποτάμια της Βολιβίας, σε ινδικά χωριά και θα σας ρωτήσουν πράγματα για χώρες όπως η Αργεντινή, η Αίγυπτος και η Ιαπωνία!

τα παιδιά θα ταξιδέψουν

Ενώ το βιβλίο δεν προτείνεται ως εκπαιδευτικό, θα αντιληφθείτε αμέσως το πόσο μπορεί να ενεργοποιήσει την περιέργεια των παιδιών σας. Σας παροτρύνω, με αφορμή αυτά τα παραμύθια, να μιλήσετε στα παιδιά σας για ταξίδια που ίσως έχετε κάνει σε αυτές τις χώρες, ή να ονειροπολήσετε μαζί τους για αυτούς τους προορισμούς.

Όλες οι αυθεντικές ιστορίες, μιλούν για τα ίδια πράγματα: αισιοδοξία (Τα πλούτη των ονείρων), αγάπη και απληστία (Η θαυματουργή αλυσίδα), το πείσμα (Το στρείδι και ο γερανός) και τόσα ακόμα.  Το βιβλίο αποτελεί άριστο εργαλείο κατά τη γνώμη μου για να μιλήσετε στα παιδιά για το πόσο διαφορετικοί είμαστε οι άνθρωποι που κατοικούμε αυτόν τον κόσμο, αλλά και πόσα κοινά έχουμε!

Στο βιβλίο αυτό υπάρχει μόνο ένα ελάττωμα : ο όγκος του!

Σας εύχομαι έναν Αύγουστο όπου μόνο τα σημαντικά θα αποσπάσουν την προσοχή σας και…επιτέλους παίξτε δίχως γκρίνια ατέλειωτες ώρες με τα παιδιά σας, το πρόγραμμα μπορεί να περιμένει!

Δέσποινα Γραββάνη

Αναλυτική ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία C.G.Jung

Positive SSL