Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευγενία Ηλιάδου Κλινική Διαιτολόγος | IROIS

Ευγενία Ηλιάδου - Κλινική Διαιτολόγος

Απέκτησα το πρώτο τίτλο μου στη Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του John Moores του Λίβερπουλ, Bsc (Hons) Nutrition. Το ενδιαφέρον μου για τον κλάδο της διατροφής με οδήγησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία όπου και κατέκτησα τον αντίστοιχο τίτλο από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ Msc (Nutrition & Dietetics). Αυτόματα εγγράφηκα με τον τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (State Registered Dietitian, UK).

Η εργασιακή μου εμπειρία ξεκίνησε σε νοσοκομειακά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασίλειου κάποια εκ των οποίων συνοψίζονται παρακάτω

  • Στο νοσοκομείο Women’s Hospital του Liverpool, με ειδίκευση κυρίως σε έγκυες γυναίκες με διαβήτη κύησης, παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το θηλασμό.
  • Στο Harefield Hospital of London-ενός από τα καλύτερα νοσοκομεία Παγκόσμιου βελινεκούς με εξειδίκευση στην καρδιολογία και τον καρδιοχειρουργικό τομέα.
  • Στο Dr Gray’s Hospital του Elgin της Σκωτίας, με ειδίκευση κυρίως σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν αδυναμία θρέψης και χρήζουν διατροφικής υποστήριξης. 
  • Στο Royal Brompton Hospital of London με ειδίκευση κυρίως στα πνευμονολογικά περιστατικά, στους καρκινοπαθείς και στην κυστική ίνωση.
  • Στο Primary care Trust of Birmingham που ειδικεύεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Στο Royal Liverpool Hospital και το Royal Broadgreen Hospital που ειδικεύονται στα καρδειαγγειακά νοσήματα, νοσήματα της τρίτης ηλικίας και παιδιών.
  • Στη Βαριατρική κλινική και κλινική παχυσαρκίας του Royal Manchester Hospital. 

Είμαι μέλος του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (British Dietetic Association), του Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ηealth Professions Council, UK), του Πανελλήνιου Διαιτολογικού Συλλόγου αποφοίτων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής διατροφής και μεταβολισμού www.espen.org 

Κατέχω επαγγελματική εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία) και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Ηνωμένου Βασιλείου (Master Practitioner in Eating Disorders from National Centre of Eating Disorders, www.eating-disorders.org.uk).

Από το 2010 είμαι Υπεύθυνη του γραφείου διατροφής στην Ιδιωτική Κλινική 'Mediterraneo Hospital' Νοτίων Προαστίων στη Γλυφάδα. Στην Κλινική 'Mediterraneo' καλύπτω περιστατικά του παθολογικού, γαστρεντερολογικού, χειρουργικού, καρδιολογικού, καρδιοχειρουργικού τμήματος, της Μονάδας Εντατικής θεραπείας και Βαριατρικής παχυσαρκίας για Έλληνες και Διεθνείς ασθενείς. 

Επίσης, το διαιτολογικό γραφείο μου βρίσκεται στην περιοχή του Ελληνικού, στα Νότια Προάστια πλησίον του Μετρό 'Ελληνικό' (http://dietinfo).

Positive SSL