Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γυμναστική κατά τη λοχεία

Μωρό & Μαμά - Άσκηση στην περίοδο της λοχείας

Άσκηση στη λοχεία για τη Μαμά με το Μωρό της

Πρόκειται για ένα μάθημα που συνδυάζει τεχνικές της γιόγκα με ασκήσεις που υποστηρίζουν τη νέα μαμά και να της προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορεί να ξαναβρεί την δύναμη της, τρόπους να συνδεθεί με τον εαυτό της και το βρέφος της, να γνωρίσει άλλες μητέρες που βιώνουν κοινές εμπειρίες και να εκφράσει προβληματισμούς και απορίες.

Στα μαθήματα μας δίνουμε ειδική φροντίδα στο πυελικό έδαφος - ακόμη και αν η γέννα έχει γίνει με καισαρική τομή - κι έχουμε δημιουργήσει έναν συνδυασμό ασκήσεων ειδικά για όλους τους μύες του περινέου.

 

Η φυσική άσκηση κατά την περίοδο της λοχείας μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τον τοκετό. Ξεκινάμε με απλές ασκήσεις και σταδιακά προσθέτουμε πιο έντονες. Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή αναβάλλουν τις ασκήσεις για 4 εβδομάδες μετά την καισαρική τομή.

 

Κάθε γυναίκα στην περίοδο της λοχείας μπορεί να παρακολουθήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής που ενδείκνυται για την περίοδο την οποία διανύει.

 

Τονώστε το σώμα σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Postnatal Yoga κι Επαναφορά Πυελικού Εδάφους

 

Τώρα που το μωρό είναι επιτέλους στην αγκαλιά σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να φροντίζετε το σώμα σας με τρόπο διαφορετικό από ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να χειριστείτε κατάλληλα τις αλλαγές που συνεχίζουν να συμβαίνουν στο σώμα σας.

 

Στα μαθήματα μεταγεννητικής γιόγκα χρησιμοποιούμε την κίνηση, την ισορροπία και την ροή στις θέσεις/asanas για να δυναμώσουμε και να τονώσουμε όλο το σώμα. Ανακουφίζουμε σημεία που συσσωρεύουν ένταση, όπως η πλάτη, οι ώμοι και η μέση.

 

Δίνουμε ιδιαίτερη φροντίδα στις ασκήσεις πυελικού εδάφους, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ακόμη και εάν έχουν γεννήσει με καισαρική τομή.

 

Φυσικά, αφιερώνουμε χρόνο σε θέσεις χαλάρωσης, αναπνοής και συγκέντρωσης, ώστε να μειώσουμε τυχόν αισθήματα στρες, αμφιβολιών και να ενισχύσουμε την ικανότητα του οργανισμού να ξεκουράζεται.

 

Τα μαθήματα γιόγκα βοηθούν επίσης, στο αίσθημα χαμηλής ενέργειας που ίσως νοιώθει μια νέα μητέρα και στο να βιώνει με επίγνωση το σώμα της και τις ουσιαστικές της ανάγκες ώστε να ρυθμίζει τον ύπνο της κατάλληλα, τις τροφές που επιλέγει και τους ανθρώπους που χρειάζεται κοντά της, ώστε να βιώσει την μητρότητα με χαρά και αυτοπεποίθηση.

 

Δώστε χρόνο σε εσάς και το μωρό σας να συνδεθείτε και να γνωριστείτε και προτιμήστε να ξεκινήσετε την άσκηση σας αφότου περάσουν 6-8 εβδομάδες από την γέννα. Αποφεύγουμε την έντονη γυμναστική και κυρίως τα “ροκανίσματα” στους κοιλιακούς, καθώς οι μύες και οι αρθρώσεις δεν είναι ακόμη έτοιμοι να υποστηρίξουν απαιτητική άσκηση. Το παν είναι να νοιώθετε το σώμα σας και να κάνετε όσα νοιώθετε έτοιμη, δίνοντας τον χρόνο που απαιτείται για να επανέλθει ο οργανισμός ολιστικά, με άνεση κι ευχαρίστηση, χωρίς υπερβολές.

 

Το Πυελικό Έδαφος αποτελείται από έξι στρώματα ιστών: δέρμα, υποδόριο λίπος, δύο στρώματα μυών, συνδέσμους (μέρος της δουλειάς τους είναι και να υποστηρίζουν την μήτρα κατά την εγκυμοσύνη), και συνδετικό ιστό. Τα στρώματα μυών πολύ συχνά τα περιγράφουμε ως μια “αιώρα” που συνδέει την ηβική σύμφυση με τον κόκκυγα.

Είναι πολύ σημαντικό να είναι δυνατό κι ελαστικό καθώς το πυελικό έδαφος είναι αυτό που υποστηρίζει και προλαμβάνει την πρόπτωση των κατώτερων κοιλιακών οργάνων, ρυθμίζει την ενδοκοιλιακή πίεση πχ στο τρέξιμο ή στο φτάρνισμα και αποτρέπει την ακράτεια, συμβάλλει δυναμικά στην ερωτική αίσθηση και απόλαυση και συγκρατεί το έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη και διευκολύνει τον τοκετό.

 

Γι’ αυτούς τους σημαντικούς λόγους η προσοχή που δίνουμε στο πυελικό έδαφος δεν περιορίζεται απλώς στις ασκήσεις Kegel, αλλά έχουμε δημιουργήσει έναν συνδυασμό ασκήσεων ειδικά για όλους τους μύες του περινέου, τους οποίους προσεγγίζουμε με πληθώρα κινήσεων και τεχνικών.

 

Χρειαζόμαστε χαρούμενες Μαμάδες για να έχουμε χαρούμενα Μωρά κι εμείς στο IROIS αυτό το γνωρίζουμε καλά! Ελάτε να σας φροντίσουμε σε ένα από τα μαθήματα Μεταγεννητικής Γιόγκα.

 

Από την Αγγελική Λαλαγιάννη, Δασκάλα Περιγεννητικής Γιόγκα

Εκπαιδεύτρια Κίνησης κατά την Αναπτυξιακή Ηλικία

yogala.gr

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κάθε Τρίτη 11:00 - 12:00 & κάθε Πέμπτη 17:15 - 18:15
'Ωρα
Τρίτη 11:00 - 12:00 & Πέμπτη 17.15-18.15
Κόστος Συμμετοχής
επικοινωνήστε μαζί μας για παραπάνω λεπτομέρειες
Χώρος Διεξαγωγής

IROIS, Αλεξιουπόλεως 1 & Λ. Βουλιαγμένης Αργυρούπολη, Αθήνα 16452

Δηλώσεις συμμετοχής

211 4013 649 I 697 0678 817 I info@irois.gr

Positive SSL