Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ειρήνη Παπαδημητρίου - ΜουσικοΘεατρική Αγωγή

Ειρήνη Παπαδημητρίου - ΜουσικοΘεατρική Αγωγή

Αφού αποφοίτησα από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι έχοντας ολοκληρώσει τις μουσικές μου σπουδές στο πιάνο, την αρμονία και την αντίστιξη, μετακόμισα στο Λονδίνο όπου συνεργάστηκα με το νηπιαγωγείο Prince of Wales Children's Center συμμετέχοντας σε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που είχαν στόχο την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και την καλλιέργεια των πνευματικών τους δεξιοτήτων. Επιπλέον, ως επικεφαλής καθηγήτρια θεάτρου, οργάνωσα τη διδακτική ύλη του Τμήματος Θεάτρου στο King Fahad Academy, προετοίμασα μαθητές για τις εξετάσεις LAMDA (acting, mime, improvisation) και για τρία χρόνια δίδαξα Θέατρο και Μουσική σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια για το παιδί και τη διδασκαλία, καθώς και μαθήματα υποκριτικής (Royal School of Speeach and Drama), κλασσικού τραγουδιού (Sally Burgess) και ορθοσωμικής (Alexander Technique).


Ως performer συνεργάστηκα στο Λονδίνο με το City Opera Ensemble στις όπερες Χένσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντινκ και Καλλιστώ του Φρ. Καβάλλι, με τους Earl’s Courtiers στο έργο Πολύ κακό για το τίποτα του  Ουϊλ.  Σαίξπηρ και με το Met Film School σε ταινίες μικρού μήκους. 


Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, συνέχισα τη διδασκαλία του Θεάτρου και της Μουσικής, ενώ παράλληλα ανέλαβα το ρόλο βοηθού σκηνοθέτη στο έργο Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρ. Χαλιακόπουλου, πρωταγωνίστησα στο έργο Αιώνιο ζευγάρι του Γρ. Χαλιακόπουλου και παρουσίασα παιδικά βιβλία. Επιπλέον, συμμετέχω ως έκτακτο μέλος στην χορωδία της ΕΡΤ και προσεγγίζοντας την φωνή ως μέσο έκφρασης συνεχίζω τις σπουδές μου στο κλασσικό τραγούδι.

Positive SSL