Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιατί να συμμετέχω σε μια ομάδα νέων γονέων
Γράφει η Δεσποινα Γραββανη, Αναλυτική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία C.G.Jung Έναν από τους λόγους που όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν τις ομάδες γονέων είναι γιατί πλέον δεν υπάρχουν οικογενειακά μοντέλα που να κάνουν σε όλους. Οι ρόλοι έχουν αλλάξει και είναι δύσκολο για τους νέους γονείς να προσανατολιστούνε μέσα σε ένα τεράστιο αριθμό πληροφοριών . Nα μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να απευθυνθείτε σε μια τέτοια ομάδα.
Μην βιαστείτε να κάνετε το πρώτο μπάνιο του παιδιού σας
Τι είναι το εμβρυϊκό σμήγμα και ποια τα οφέλη του;
Μπουσούλημα!
Το μπουσούλημα και μόνο προετοιμάζει το παιδί να σταθεί στα δυο του πόδια και κοντά στους 12 μήνες να κάνει τα πρώτα του βήματα.
Γιατί να αφήσω το παιδί μου να βαρεθεί φέτος το καλοκαίρι!
Τώρα που είμαστε διακοπές, ακούω συνεχώς τα παιδιά μου και τα παιδιά των γύρω μου να λένε περίπου 100 φορές τη μέρα βαριέεεεεεεμμμμαιαιαιαι…..!
Πώς να προστατεύσετε το νεογέννητο παιδί σας από τη ζέστη;
Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και καλό είναι να θυμόμαστε ότι το θερμορρυθμιστικό σύστημα των νεογέννητων δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο. Επόμενως χρειάζονται τη δική μας βοήθεια για να διατηρήσουν την ιδανική για αυτά θερμοκρασία.
Πελματιαίο αντανακλαστικό και αντανακλαστικό Babinski
Το πελματιαίο αντανακλαστικό ανήκει στα πρωτόγονα νεογνικά αντανακλαστικά, αυτά που συμβαίνουν ως απάντηση σε συγκεκριμένα ερεθίσματα και καθορίζουν βασικά λειτουργικά μοτίβα επιβίωσης.
Subscribe to Ενημερωτικά Άρθρα
Positive SSL