Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καψής Ντάνιελ - Διαιτολόγος

Καψής Ντάνιελ - Διαιτολόγος

Όντας παιδάκι και μεγαλώνοντας μεταξύ Αθήνας και Αγγλίας, είχα την δυνατότητα να εκτιμήσω την επίδραση της ‘’σωστής’’ διατροφής, από πρώτο χέρι μέσω της μητέρας μου η οποία και αποτέλεσε επαγγελματίας μπαλαρίνα επί σειρά ετών. Εκ τότε μπορώ μετα βεβαιότητας να πω πως η επίδραση της υγιεινής διατροφής στους ανθρώπους με είχε κερδίσει ολοκληρωτικά.

Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Μετά το πέρας των προπτυχιακών μου σπουδών, μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην Οξφόρδη για να πραγματοποιήσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc) στο Πανεπιστήμιο του Oxford Brookes University με θέμα Applied Sports and Exercise Nutrition. Επιπρόσθετα από τον Σεπτέμβρη του 2018 είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών.

Στο παρελθόν έχω απασχοληθεί σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών όπως το ΝΙΜΤΣ και το 251 ΓΝΑ δίνοντας μου την δυνατότητα να εφαρμόσω το σύνολο της θεωρητικής μου γνώσης σε κλινικά και μή περιστατικά όπως απώλειας βάρους, παρακολούθηση γυναικών κατά την εγκυμοσύνη, διαβήτη I & II, νεφροπάθειες, κοιλιοκάκη, ανορεξία, νόσο Crohn, ευερέθιστο έντερο κ.α. Στο ίδιο αυτό διάστημα, εργάστηκα για μια περίοδο 2 χρόνων σε Ιδιωτικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Κατάρτησης του ομίλου ΞΥΝΗ, διατελώντας ως επικεφαλής του τμήματος Διαιτολογίας. Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολούμε στο Ιατρικό Κέντρο SYMMETRIA, ως κλινικός διαιτολόγος, και παρακολουθώ μια πλειάδα αθλητικών ομάδων όπου μεταξύ των άλλων και Ολυμπιονίκες Έλληνες κωπηλάτες. Τέλος, από τον Σεπτέμβρη του 2018 διατηρώ το διατηρώ το διατροφικό κέντρο <> στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επαγγελματικής μου κατάρτισης είμαι κάτοχος της πιστοποίησης ISAK Level 2 από την Παγκόσμια Κοινότητα Ανθρωπομετρίας και Κινησιολογίας. Έχω επίσης παρακολουθήσει εργασίες σε γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως της Κοπεγχάγης, του Reading και του Institute of Technology of Carlow, με θέματα εκτός των άλλων όπως η παχυσαρκία, η σκανδιναβική διατροφή, μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης και άλλων.

Όντας ανήσυχο πνεύμα και με συνεχή ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική ανύψωση, είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος με την συνεργασία με το πρότυπο κέντρο τοκετού IROIS, ένα κέντρο του οποίου οι βασικές αρχές έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους δικούς μου κώδικες δεοντολογίας και τρόπου λειτουργίας.

Positive SSL