Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
παιδίατρος

Μαρία Χαντζάρα - Παιδίατρος

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1992. Ειδικεύθηκα στην Παιδιατρική στα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα: Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στο Hvidovre Hospital της Κοπεγχάγης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (από το 1994 ως και το 1998).

Εξειδικεύτηκα στην Εντατικολογία Παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία για 13 μηνες. Στη συνέχεια εργάσθηκα ως επιμελήτρια Β' στη ΜΕΘ Παίδων του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης για τέσσερα χρόνια.

Από το 2006 ζω και εργάζομαι στην Αθήνα.

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών(2007-2010) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και με την Ευρωκλινική Παίδων στα επείγοντα περιστατικά της (2010-2014)

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας παρακολούθησα το:

  • the study day  brazelton seminar και εκπαιδεύτητκα στο brazelton assessment scale (κλίμακα για την εκτίμηση της συμπεριφοράς του νεογέννητου βασιζόμενη σε λεπτομερή νευρολογική εξέταση)

Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια επείγουσας παιδιατρικης (APLS) και από τα ιδρυτικά μέλη του APLS HELLAS. Συμμετέιχα ως εκπαιδεύτρια σε πολλά ανάλογα σεμινάρια σε όλη την ελλάδα.

'Έχω παρακολουθήσει διάφορα παιδιατρικά συνέδρια με θέματα τόσο γενικού περιέχομένου όσο και θέματα πιο εξειδικευμένα και στην ελλαδα και στο εξωτερικο

Από το 2008 εξασκώ την καθημερινη παιδιατρική κάνοντας επισκέψεις στα σπίτια των μικρών ασθενών. Από το Μάρτιο του 2016 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι.

 

Positive SSL