Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μασάζ Περινέου

Η μαία Κατερίνα Μπέκιου μας εξηγεί πως μπορούμε να κάνουμε μασάζ στην περιοχή του περινέου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το μασάζ στο περίνεο βοηθάει ώστε η περιοχή αυτή να γίνει πιο ελαστική και ανθεκτική για να αντέξει στον τοκετό και να αποφευχθεί πιθανό σχίσιμο. Επίσης, ένα ελαστικό περίνεο μειώνει τις πιθανότητες για περινεοτομία κατά τον τοκετό. Συμβουλευτείτε τη μαία σας για να σας δείξει τις σωστές κινήσεις και να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Περίνεο (πυελικό έδαφος)

Είναι η περιοχή που αντιστοιχεί σε ένα σύνολο μαλακών μορίων (μυών) που εκτείνεται μεταξύ ηβικής σύμφυσης και κόκκυγα. Οι μύες του περινέου υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και το έντερο. Το περίνεο παρουσιάζει τρία ανοίγματα: την ουρήθρα, τον κόλπο και τον πρωκτό. Ο τόνος του μυϊκού αυτού εδάφους ενισχύεται με την άσκηση. Κατά τη διάρκεια του τοκετού με τη δράση των ορμονών της εγκυμοσύνης οι ιστοί του περινέου γίνονται πιο μαλακοί και ελαστικοί και μπορούν να διαταθούν σε μεγάλο βαθμό για να διευκολύνουν την έξοδο του εμβρύου. Μετά τον τοκετό οι ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να επανέλθουν οι μύες πιο γρήγορα στην αρχική τονικότητα τους.

Positive SSL