Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
parenthood

PARENTHOOD: Ομάδα γονέων IROIS!

Το IROIS θέλοντας να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νέους γονείς αποφάσισε να δημιουργήσει ομάδες γονέων, οι οποίες  απευθύνονται σε γονείς που νιώθουν την ανάγκη, μετά τη γέννηση του παιδιού τους να ανταποκριθούν με φροντίδα στο νέο τους ρόλο. Οι ομάδες θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του γονικού ρόλου και στο δέσιμο του ζευγαριού καθώς προσφέρουν ένα χώρο γνώσης, μοιράσματος και ανακούφισης για τα ζευγάρια.

Οι ομάδες θα είναι κλειστές (για να διασφαλίσουμε την συνέχεια και την ανάπτυξη της οικειότητας μεταξύ των μελών της), θα διέπονται από το ιατρικό απόρρητο και θα διεξάγονται κάθε Σάββατο 16.30-18.00 στο IROIS.


Απευθύνονται σε νέους γονείς με παιδιά από 0-2 ετών.

Οι ομάδες θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα.

1η Συνάντηση: Η γέννηση του παιδιού μου είναι για μένα...Η εμπειρία του τοκετού για τους γονείς και η συναισθηματική τους εμπλοκή.
Πόσο τελικά η εμπειρία του τοκετού καθορίζει τη σχέση μου με το παιδί μου και την εικόνα μου ως μητέρα/πατέρα; Τα συναισθήματα, από την κύηση στη λοχεία και από εκεί στη ζωή. Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα δικά μου για να μπορώ να διαχειριστώ του παιδιού μου.


2η Συνάντηση: Το κλάμα, Αναγνώριση - Ανταπόκριση –Ανακούφιση
Κάποιες βασικές αρχές για την ανταπόκριση των γονέων στις ανάγκες του παιδιού και μερικές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς δημιουργείται ο πρωταρχικός δεσμός.


3η Συνάντηση: συν-γονεικότητα τι σημαίνει και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Αλήθεια ποιος κάνει τι στην οικογένειά μας; Η μεγάλη πρόκληση της συν-γονεικότητας. Να είμαστε μαζί ως ζευγάρι και μαζί ως γονείς! Κάποιες παγίδες που μπορείτε να αποφύγετε για να διαφυλάξετε την συναισθηματική ζωή του ζευγαριού. 


4η Συνάντηση Βασικές αρχές για την υγεία, τη  φροντίδα και την ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι μας σύμφωνα με τις αρχές Montessori.
Πώς μπορώ να διαμορφώσω τον χώρο του δωματίου και του σπιτιού ώστε να αναπτυχθεί αρμονικά; Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα και για ποια ηλικία, τι προσφέρουν; Πως διαχειρίζομαι την κινητικότητα του παιδιού μου καθώς μεγαλώνει; Ποιές συμπεριφορές παρεμποδίζουν και ποιες ευνοούν την ανάπτυξη του παιδιού;  


5η Συνάντηση:Η επικοινωνία στην οικογένεια. 
Θα δούμε τρόπους επικοινωνίας ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Θα διερευνήσουμε τη σχέση της καινούριας οικογένειας με το ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Η ομάδα είναι κλειστή. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας.


 

Συντονίζει
Δέσποινα Γραββάνη, Αναλυτική ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική γονέων, Ανάπτυξη παιδιού, ειδική σε θέματα μητρότητας, γυναικείας ψυχολογίας και σχέσης μητέρας παιδιού & Κατερίνα Γεωργακούλα, μαία και ιδρύτρια του IROIS
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Έναρξη 18 Ιανουαρίου 2020
'Ωρα
16:30 -18:30
Κόστος Συμμετοχής
30€/συνάντηση
Χώρος Διεξαγωγής
Αλεξιουπόλεως 1 Αργυρούπολη Αθήνα 16452
Δηλώσεις συμμετοχής
211 40 13 649 Ι 6970678817 Ι info@irois.gr
Positive SSL