Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τμήματα Κινησιολογικής Ανάπτυξης για Βρέφη

Baby Move

booknow

Τμήματα Κινησιολογικής Ανάπτυξης Βρεφών στο IROIS

Παιχνίδι – Κίνηση – Εξέλιξη – Χαρά – Κατανόηση – Επικοινωνία – Άγγιγμα – Τοποθέτηση – Στάδια Ανάπτυξης

Τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε γονείς και φροντιστές που ενδιαφέρονται να καταλάβουν πως η κίνηση βοηθά την ανάπτυξη του παιδιού τους.

Για να το πετύχουμε αυτό, παρατηρούμε και μαθαίνουμε τη σημασία των αντανακλαστικών, των κινητικών μοτίβων, πως το σώμα βρίσκει ισορροπία, πως εξελίσσονται οι αισθήσεις και η αντίληψη.

Μέσα από το παιχνίδι και την απαλή προσέγγιση, μπορούμε να εντοπίσουμε τυχόν κινητικές ικανότητες που εμποδίζονται ή μοτίβα κίνησης που έχουν καθυστερήσει να αναδυθούν και μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον του βρέφους και να αποτελέσουν εμπόδιο στην πορεία της βέλτιστης ανάπτυξης του. Με φροντίδα και υποστήριξη βοηθάμε το παιδί να νοιώσει και να κατακτήσει το πλήρες δυναμικό του, μέσα από τα πρώτα στάδια της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εάν το μπουσούλημα είναι κάτι που δυσκολεύει το μωρό, χρησιμοποιώντας μια επικεντρωμένη στο παιδί και μη χειριστική προσέγγιση, μπορούμε να ξεπεράσουμε τους όποιους περιορισμούς και να οδηγήσουμε τον εγκέφαλο να ανακαλύψει νέες επιλογές και να βρει ολοκλήρωση.

Τα τμήματα της Κινησιολογικής Ανάπτυξης για Βρέφη γίνονται 4 φορές το μήνα για κάθε γκρουπ και παρέχουν γνώση επάνω σε συγκριμένες αρχές και ενδείξεις για το βέλτιστο και θετικό ξεκίνημα στη ζωή. Κυρίως όμως, στα μαθήματα μας περνάμε καλά κι επίσης, συζητάμε για θέματα όπως το παιχνίδι και η επιλογή των παιχνιδιών, ο ύπνος, η τροφές, κτλ.

Μαζί, κατανοούμε κι εκτιμάμε όλα τα υπέροχα που τα μωρά καταφέρνουν, υποστηρίζουμε κάθε επόμενο στάδιο (π.χ. από το ρολάρισμα στο μπουσούλημα), μαθαίνουμε την αξία του αγγίγματος και του σωστού χειρισμού με τα χέρια μας ώστε να βοηθήσουμε τα βρέφη να θέσουν τις βάσεις για τη σωματική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική τους ευημερία.

Τα μαθήματα μας είναι ανοιχτά και για βρέφη που μπορεί ναέχουν περιγεννητικές βλάβεςόπως: συγγενείς ανωμαλίες του ΚΝΣ, ενδομήτρια αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, προωρότητα, τραύματα τοκετού, εγκεφαλική κάκωση κλπ.

Όταν το βρέφος νοιώθει υποστήριξη και κατανόηση, μεγαλώνει έχοντας αυτοπεποίθηση, προσαρμοστικότητα κι επιλογές.

Στα μαθήματα μας δίνεται έμφαση στην άνεση, την περιέργεια και την κίνηση. Να φοράτε άνετα ρούχα και να είστε έτοιμοι να ρολάρετε και να μπουσουλίσετε με το μωρό σας! Εάν χρειαστεί να αλλάξετε ή να θηλάσετε το μωρό σας, ο χώρος μας είναι κατάλληλος.

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα δυνατό ξεκίνημα στη ζωή! Σας περιμένουμε!

The classes are also available in English/ Italian language. Contact us for more information.

Συντονίζει
Η Αγγελική Λαλαγιάννη είναι Εκπαιδεύτρια Κίνησης κατά την Αναπτυξιακή Ηλικία - IDME (Infant Developmental Movement Educator), πιστοποιημένη από τη σχολή του Body Mind Centering της Ιταλίας.
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη
'Ωρα
Ομάδας Τρίτης, έναρξη 16:30 - Ομάδας Τρίτης, έναρξη Πέμπτη 10:30
Κόστος Συμμετοχής
60€ /4 εβδομαδιαίες συναντήσεις
Drop-in 20€
Χώρος Διεξαγωγής
Αλεξιουπόλεως 1, Αργυρούπολη, Αττική, 16452
Δηλώσεις συμμετοχής
211 4013 649 | 697 0678 817 | info@irois.gr
Positive SSL