Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
η μαμά επιστρέφει στην εργασία της

Σεμινάριο: Όταν η μαμά επιστρέφει στην εργασία της...

Είναι αλήθεια πως για σχεδόν κάθε νέα μητέρα, η επιστροφή της στον εργασιακό χώρο, συνεπάγεται με το τέλος των ψευδαισθήσεων και μια απότομη προσγείωση σε μια απαιτητική πραγματικότητα. 

Είναι όμως πραγματικά έτσι;

Μήπως μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα ώστε να γίνει αυτή η μετάβαση, μια εμπειρία που δένει τελικά την οικογένεια;

Εισηγήτρια: Δέσποινα Γραββάνη, Αναλυτική ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική γονέων, Ανάπτυξη παιδιού, ειδική σε θέματα μητρότητας, γυναικείας ψυχολογίας και σχέσης μητέρας παιδιού.

Στη συνάντηση αυτή θα δούμε τι βιώνει η μητέρα που επιστρέφει στην εργασία της, τι βιώνει το παιδί και πώς πρέπει να οργανωθεί αυτή η καινούρια οικογενειακή ζωή. Η ειδικός θα εξηγήσει πώς θα ήταν καλό να προετοιμαστεί η μητέρα πριν την επιστροφή, (θηλασμός/αποθηλασμός και εργασία, ενοχές και αίσθημα ανεπάρκειας κτλ), πώς θα πρέπει να βοηθηθεί το παιδί (αναπτυξιακά στάδια που απαιτούν προσοχή, εξοικείωση με τα καινούρια πρόσωπα κτλ)και πώς οι πατεράδες έχουν καθοριστικό ρόλο στην ομαλή μετάβαση (υποστήριξη ως προς τη μητέρα αλλά και δική τους ενδυνάμωση στον πατρικό τους ρόλο).

Θα δούμε πότε είναι η ιδανική στιγμή επιστροφής στην εργασία (αν αυτή υπάρχει!) τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Έπειτα θα εξετάσουμε τις πιθανότητες για την φύλαξη του μωρού κατά τη απουσία της μητέρας (babysitter, γιαγιάδες, παππούδες, μπαμπάδες, βρεφικός, παιδικός σταθμός… ή άλλα λιγότερο γνωστά μοντέλα) και θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθηθούν οι νέες μητέρες να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή τη μετάβαση σε πρακτικό επίπεδο, αλλά κυρίως να βοηθηθούν στην διαχείριση των ενοχών που αναπόφευκτα δημιουργεί αυτός ο πρώτος «μεγάλος» αποχωρισμός.

Η συνάντηση έχει ως στόχο να ενισχύσει το μητρικό συναίσθημα και να βοηθήσει στην διαχείριση των συναισθηματικών δυσκολιών που προκύπτουν αναπόφευκτα από την πολυπλοκότητα των νέων ρόλων (μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, συνάδερφος κτλ).

«Γιατί καλή μητέρα δεν είναι εκείνη που τα κάνει όλα τέλεια, αλλά εκείνη που ανταπεξέρχεται, με τα μέσα που διαθέτει και με τον τρόπο που μπορεί, στις ανάγκες του παιδιού της».


e-seminarsΜπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο και από απόσταση μέσω Skype.

Το IROIS στην Ελλάδα είναι κοντά σας!  Μια νέα υπηρεσία μέσω της οποίας μπορείτε να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε σεμινάριο θα θέλατε, την μέρα και ώρα που εσείς προτιμάτε. Πιο αναλυτικά, οργανώνονται ατομικές συνεδρίες με βάση την θεματολογία των υπάρχοντων σεμιναρίων/συμβουλευτικής Πώς γίνεται αυτό; Δηλώνετε το θέμα που θα θέλατε να συζητήσουμε, ορίζουμε την ημέρα και την ώρα, μέσω κατάθεσης προπληρώνετε την συνεδρία και είστε έτοιμοι!

Συντονίζει
Δέσποινα Γραββάνη, Αναλυτική ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική γονέων, Ανάπτυξη παιδιού, ειδική σε θέματα μητρότητας, γυναικείας ψυχολογίας και σχέσης μητέρας παιδιού.
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Τετ'αρτη, 13 Μαρτίου 2019
'Ωρα
18:30 - 20:30
Κόστος Συμμετοχής
20€/άτομο, 30€/Ζευγάρι
Χώρος Διεξαγωγής

IROIS, Αλεξιουπόλεως 1 & Λ. Βουλιαγμένης Αργυρούπολη, Αθήνα 16452

Δηλώσεις συμμετοχής

211 4013 649 I 697 0678 817 I info@irois.gr

Positive SSL