Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
parenthood

PARENTHOOD: Ομάδα γονέων IROIS!

Το IROIS θέλοντας να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νέους γονείς αποφάσισε να δημιουργήσει ομάδες γονέων, οι οποίες  απευθύνονται σε γονείς που νιώθουν την ανάγκη, μετά τη γέννηση του παιδιού τους να ανταποκριθούν με φροντίδα στο νέο τους ρόλο. Οι ομάδες θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του γονικού ρόλου και στο δέσιμο του ζευγαριού καθώς προσφέρουν ένα χώρο γνώσης, μοιράσματος και ανακούφισης για τα ζευγάρια.

Οι ομάδες θα είναι κλειστές (για να διασφαλίσουμε την συνέχεια και την ανάπτυξη της οικειότητας μεταξύ των μελών της), θα διέπονται από το ιατρικό απόρρητο και θα διεξάγονται κάθε Παρασκεύη 11.00-12.30 στο IROIS.


Απευθύνονται σε νέους γονείς με παιδιά από 0-2 ετών.

Οι ομάδες θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα.

1η Συνάντηση: Η γέννηση του παιδιού μου είναι για μένα...Τι περίμενα ότι θα αλλάξει και τι τελικά άλλαξε;
Πόσο τελικά η εμπειρία του τοκετού καθορίζει τη σχέση μου με το παιδί μου και την εικόνα μου ως μητέρα/πατέρα; Πώς δημιουργείται η γονεϊκότητα; Προβλήματα, δυσκολίες και προκλήσεις στην καινούρια μας ζωή.


2η Συνάντηση:Αναγνώριση - Ανταπόκριση –Ανακούφιση
Κάποιες βασικές αρχές για την ανταπόκριση των γονέων στις ανάγκες του παιδιού και μερικές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς δημιουργείται ο πρωταρχικός δεσμός και τι σημαίνει.


3η Συνάντηση: συν-γονεικότητα τι σημαίνει και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Αλήθεια ποιος κάνει τι στην οικογένειά μας; Η μεγάλη πρόκληση της συν-γονεικότητας. Να είμαστε μαζί ως ζευγάρι και μαζί ως γονείς! Κάποιες παγίδες που μπορείτε να αποφύγετε για να διαφυλάξετε την συναισθηματική ζωή του ζευγαριού. 


4η Συνάντηση:Η επικοινωνία στην οικογένεια. 
Θα δούμε τρόπους επικοινωνίας ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Θα διερευνήσουμε τη σχέση της καινούριας οικογένειας με το ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Η ομάδα είναι κλειστή. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας.


 

Συντονίζει
Δέσποινα Γραββάνη, Αναλυτική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία C.G.Jung
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Έναρξη 22 Μαρτίου 2020
'Ωρα
11:00-12:30
Κόστος Συμμετοχής
30€/συνάντηση
Χώρος Διεξαγωγής
Αλεξιουπόλεως 1 Αργυρούπολη Αθήνα 16452
Δηλώσεις συμμετοχής
211 40 13 649 Ι 6970678817 Ι info@irois.gr
Positive SSL