Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στάσεις θηλασμού

Η μαία Κατερίνα Μπέκιου μας εξηγεί τις στάσεις θηλασμού.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στάσεις θηλασμού. Αξίζει να τις δοκιμάσετε όλες, για να βρείτε τι ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και στο μωρό σας.

  • Η κλασσική στάση
  • Η σταυρωτή στάση
  • Η στάση του Αμερικανικού ποδοσφαίρου
  • Η ξαπλωτή στάση

Η σωστή στάση θηλασμού είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε να εξασφαλίσει τη δική σας άνεση, αλλά και για να τρέφεται το μωρό ικανοποιητικά. Επίσης, αν εσείς και το μωρό σας έχετε τη σωστή στάση, οι θηλές παραμένουν υγιείς και δεν τραυματίζονται.

Βασικά βήματα για σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος
 

- Καθίστε άνετα και στηρίξτε την πλάτη σας. Τοποθετήστε μαξιλάρια κάτω από τα χέρια σας και πάνω στην αγκαλιά σας και βάλτε τα πόδια σας πάνω σε ένα υποπόδιο.

Τοποθετήστε το μωρό κοντά σας, ξαπλωμένο στο πλάι με τους γοφούς του λυγισμένους, ώστε να μη χρειάζεται να γυρνάει το κεφάλι του για να φτάσει το στήθος σας. Το στόμα και η μύτη του θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τη θηλή σας. Αν είναι εφικτό, ζητήστε από κάποιον να σας δώσει το μωρό αφού έχετε τακτοποιηθεί πρώτα.

- Κρατήστε το στήθος σας έτσι ώστε το πηγούνι του μωρού σας να ακουμπάει στο στήθος.

Τοποθετήστε το μωρό στο στήθος. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να ανοίξει το στόμα του διάπλατα και τραβήξτε το κοντά σας ακουμπώντας το χέρι σας πίσω από την πλάτη του (και όχι πίσω από το κεφάλι ή τον αυχένα του) ώστε το πηγούνι του να οδηγείται προς το στήθος σας. Η μύτη του θα ακουμπάει στο στήθος. Το χέρι σας θα αποτελεί έναν "δεύτερο λαιμό" για το μωρό σας. 

- Αν νιώθετε πόνο, απομακρύνετε το μωρό προσεκτικά από τη θηλή και δοκιμάστε ξανά. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα αρκετές φορές τις πρώτες εβδομάδες. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση μέχρι να ανακαλύψετε εσείς και το μωρό σας την τεχνική που σας βολεύει.
 

Είμαστε δίπλα σας να σας συμβουλεύσουμε και να σας βοηθήσουμε σε κάθε στάδιο της λοχείας. Στα πλαίσια της συνεχούς φροντίδας και της εξασφάλισης ποιότητας στην καθημερινή ζωή των μαμάδων μετά το μαιευτήριο πραγματοποιούμε κατ’ οίκον επισκέψεις λοχείας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Positive SSL