Ζητείται Μαία

Μια μαία που….

Τα τελευταία χρόνια η δουλεία μου, με έχει οδηγήσει να συναναστρέφομαι πολλές εγκύους και νέες μητέρες και πολλές μαίες. Αναπόφευκτα έχουν μοιραστεί μαζί μου τις εμπειρίες τους και έχουν εκφραστεί ποικιλοτρόπως για την μεταξύ τους σχέση.

Οι περισσότερες γυναίκες εύχονται να έχουν δίπλα τους μία καταρτισμένη μαία που να ξέρει, όχι μόνο να ακούει, αλλά να αφουγκράζεται, όχι μόνο να κατανοεί αυτό που βλέπει, αλλά και αυτό που δεν φαίνεται.

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να ακούσουν τη γνώμη της μαίας τους, όχι την κριτική της, θέλουν την υποστήριξή της, όχι την φιλία της. Θέλουν μία μαία που να είναι θαρραλέα και συνεπής και στη ζωή της όπως και στο επάγγελμά της.

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν μία ειλικρινή μαία που να εκφράζεται με ευθύτητα αλλά και με αγάπη.

Η μαία ενσαρκώνει όσα μια γυναίκα επιθυμεί για το παιδί της: κατανόηση, φροντίδα, αντικειμενικότητα.

Η μαία, κατά κάποιον τρόπο, είναι το ψυχικό και συναισθηματικό περιβάλλον της γυναίκας που βρίσκεται σε μια ουσιαστική στιγμή της ζωής της.

Όσες οι προσδοκίες, τόση και η απογοήτευση.

Αυτές οι δύο γυναίκες συναντιούνται για να εμπιστευτούν η μία την άλλη, συναντιούνται γυμνές, με ρόλους αλλά δίχως προσωπεία.

Μπορεί οι δύο αυτές γυναίκες να μην ξανασυναντηθούν ποτέ στη ζωή τους δίχως αυτό να αφαιρεί κάτι από τη σημαντικότητα της συνάντησής τους.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα να φαντάζομαι πως εκτελούν το έργο τους οι περισσότερες μαίες εκεί έξω, παθιασμένες για τη δουλεία τους αλλά με σεβασμό για το αντικείμενο ή καλύτερα το υποκείμενο, της δουλειάς τους.

Αισθάνομαι τυχερή που συνεργάζομαι με τέτοιες μαίες και επιπλέον χρήσιμη, αν κάπως μέσα από τη δουλεία μου, καταφέρνω να φέρνω τους ανθρώπους πιο κοντά στην ουσία τους.

Καλή συνέχεια!

Τα σέβη μου.

Δ. Γραββάνη